Maatregelen Coronavirus
Ford Garage Dunnebier

Over Garage Dunnebier

Garage Dunnebier, 78 jaar automobielen, 78 jaar Bovag lid, meer dan een een halve eeuw Ford.

Ons bedrijf werd in 1901 opgericht door Pieter Dunnebier. Destijds handelend als koopman en later overgaand op naaimachines, fietsen enzovoort. Het bedrijf was toen gevestigd op, wat nu, Dorpsstraat 296 is.

In 1932 werd onder leiding van de 2e generatie Dunnebier (Cornelis) het pand Dorpsstraat 357-359 gebouwd. Hier ging men verder met naaimachines, fietsen (uit eigen fabriek), de stalling van auto's, en het toenmalig rollend materieel van politie en brandweer van de gemeente Assendelft.

De toekomst van de auto nam toe en de handel in fietsen en naaimachines werd opgedoekt. Het Ford dealerschap werd verworven.

In de jaren zestig werd door de derde generatie Dunnebier (Piet Dunnebier) de handel in Ford Trucks opgezet en een nieuwe vrachtwagenwerkplaats werd gebouwd.

Dunnebier en Ford bleken een uitstekende combinatie en de vierde, huidige generatie (Cees Dunnebier) maakte samen met de medewerkers het bedrijf tot wat het nu is.

Kortom, een modern, goed geoutilleerd garagebedrijf gespecialiseerd in Ford personenwagens en zware bedrijfswagens van o.a. Ford en Scania.
Voorzien van een modern tankstation en een auto-wasserette.

Bezoek onze showroom

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen